Programma

Programma

Hieronder kun je alle informatie vinden over Ede Pride 2023. Inmiddels heeft deze editie plaatsgevonden. Op dit moment werken we hard aan Ede Pride 2024, deze vindt plaats op 24, 25 en 26 mei in Ede Centrum. Wil je tot die tijd meer weten over activiteiten voor de lhbtiq+-gemeenschap in Ede? Kijk dan in onze agenda:

Plattegrond

Rechthoekige afbeelding die is verdeeld in vier vlakken van links naar rechts. Helemaal links van het linkervlak staan twee pijlen die naar links wijzen. De bovenste pijl heeft het getal 11 en de onderste pijl heeft het getal 12. In het linkervlak staan linksboven kraampjes afgebeeld en rechtsboven een witte tent met het getal 4. Daaronder is links een kerk afgebeeld en rechts nog meer kraampjes, met het getal 2 erbij. Daaronder is een skatebaan te zien met het getal 5, een aantal borden met het getal 3 en daarnaast nog meer kraampjes. Daaronder is een verticale rechthoek afgebeeld met het getal 9b. Het tweede vlak heeft links van boven naar beneden een rij bomen en daaronder een grijs vierkant met het getal 6. Daarnaast is boven een tent afgebeeld met het getal 7 en daaronder een paar volleybalvelden. Het derde vlak heeft bovenaan een podium met het getal 1 erin en daaronder parasols. Het vierde vlak heeft bovenaan een rij toiletten met het getal 9a erin. Daaronder staat een aantal picknicktafels met het getal 7 erin.
Een tabel met twee kolommen. De titel van de linkerkolom is 'programma'. In de rijen daaronder staat 1 - hoofdpodium, 2 - informatiemarkt, 3 - oudroze expositie, 4 - seminartent, 5 - skateramp, 6 - workshops (Oscar), 7 - Bingo. De eerste titel van de rechterkolom is faciliteiten. Daaronder staat 8 - EHBO, 9a - toiletten, 9b - toiletten voor rolstoelgebruikers (30ML). Daaronder volgt een titel 'extern' met 10 - Eetcafé (Astrant), 11 - Afterparty (Astrant), 12 - Ontprikkelruimtes (Cultura)

Toegankelijkheid

Als organisatie van Ede Pride willen we dat iedereen zich welkom voelt. Met ‘iedereen’ bedoelen we niet alleen mensen van welk(e) gender, genderexpressie en seksuele en/of romantische voorkeur dan ook, maar ook mensen die snel moe/overprikkeld zijn of fysieke beperkingen hebben. We beseffen dat het nooit helemaal haalbaar is, maar streven ernaar zo inclusief mogelijk te zijn. Daarom hebben we onderstaande zaken geregeld.

Ontprikkelruimtes in Cultura

In Cultura zijn op zaterdag 1 juli van 10.00 tot 17.00 op de tweede verdieping twee ontprikkelruimtes beschikbaar voor mensen die tussendoor tot rust willen komen. De ene ruimte is een stilteruimte en in de andere ruimte is fluisteren toegestaan. Op de deuren van de ruimtes is dit aangeduid. Op de begane grond van Cultura wordt middels een bordje aangegeven dat de ontprikkelruimtes zich op de tweede verdieping bevinden. Deze verdieping is bereikbaar met een lift (van 79 cm breed). De deuren van de ontprikkelruimtes zijn ook 79 cm breed. Let op: (rolstoeltoegankelijke) toiletten bevinden zich op de begane grond. Op de eerste verdieping zijn ontoegankelijke toiletten. Op de tweede verdieping zijn geen toiletten.
In de stilteruimte zijn zachte banken aanwezig van 45 centimeter breed. In de lengte kunnen hier ongeveer twee mensen op liggen als daaraan behoefte is. In de fluisterruimte zijn harde banken aanwezig van 65 centimeter breed. Hier zijn ook enkele kussentjes te vinden.

Rolstoeltoegankelijke toiletten

Rolstoeltoegankelijke toiletten zijn te vinden in Cultura (Molenstraat 45, open 10-17 uur), de fietsenstalling (Marktstraat 75, open 7.30 - 18.30), Publiekszaken (Raadhuisplein 3, open 9-12 uur) en Station Ede-Centrum (50 cent, open 24/7). Daarnaast wordt rond het Oude Kerkplein een mobiel rolstoeltoegankelijk toilet geplaatst en zal bij Astrant een mobiel rolstoeltoegankelijk toilet worden geplaatst voor de afterparty. Dan is alleen het mobiele rolstoeltoegankelijke toilet bereikbaar (of die op station Ede-Centrum). Let op: voor een accuraat en uitgebreid overzicht van rolstoeltoegankelijke toiletten kan worden gekeken op de app HogeNood (let wel op: alleen toiletten met een icoontje van een persoon in een rolstoel, zijn daadwerkelijk rolstoeltoegankelijk).

Bereikbaarheid

Ede Centrum is te bereiken met de fiets, de auto en het openbaar vervoer (treinstation Ede-Centrum, bushaltes Schaapsweg/Molenstraat, Cultura, Grotestraat, Raadhuis, Doelenstraat en Politiebureau. Bus en trein zijn rolstoeltoegankelijk, met uitzondering van de buurtbussen. Voor meer informatie over toegankelijk reizen met het openbaar vervoer, volg de link door op de titel te klikken.

Tolk NGT / schrijftolk

In samenwerking met Roze Gebaar zijn twee tolken Nederlandse Gebarentaal (NGT) aanwezig bij het programma in de seminartent (voor de seminars, spoken word, stand up comedy en het interview met Hanna Bervoets) en is er een tolk NGT bij de regenboogviering.

Toegankelijkheid bezoek podium

Voor het podiumprogramma wordt gezorgd dat rolstoelgebruikers met hun familie/vrienden/kennissen vooraan terecht kunnen. Ook worden stoelen klaargezet voor mensen die sneller moe en/of slecht ter been zijn.

Zitplaatsen seminartent

In de seminartent staat een aantal stoelen, zodat mensen die slecht ter been / snel moe zijn, de seminars kunnen volgen. Ook wordt gezorgd dat rolstoelgebruikers met hun familie/vrienden/kennissen vooraan terecht kunnen. Er zijn zowel stoelen zonder leuning als stoelen met leuning beschikbaar.

Afterparty Astrant

's Avonds ben je welkom in Astrant voor de afterparty. Astrant is voor rolstoelgebruikers bereikbaar met een lift. Helaas zijn er geen rolstoeltoegankelijke toiletten (niet omdat Astrant dit zelf niet belangrijk vindt, maar omdat Astrant dit pand toegewezen heeft gekregen door de gemeente Ede); om deze reden wordt een mobiel rolstoeltoegankelijk toilet geplaatst bij de ingang. Voor meer informatie over de toegankelijkheid van Astrant, klik op de titel voor de link.

Livestream

Het is niet voor iedereen veilig of haalbaar om fysiek aanwezig te zijn. Daarom zullen we een deel van het programma livestreamen en opnemen zodat achteraf kan worden teruggekeken. Het betreft hier vooral het inhoudelijke programma: alles wat plaatsvindt in de seminartent. Je volgt de livestream via www.twitch.tv/edepride. Klik op 'Livestream' om bij de stream te komen.

Afbeeldingsbeschrijvingen / Image descriptions social media

Op onze sociale media kanalen posten we beschrijvingen van de foto's die we delen, zodat blinde / slechtziende mensen door hun tekst-naar-spraakapparatuur ook meekrijgen wat er op foto's en afbeeldingen staat. We hebben wel eens de opmerking gekregen dat we ook gewoon alt text kunnen gebruiken (wat we overigens wel doen op onze website), maar het uittypen van de afbeeldingsbeschrijvingen heeft wel meerwaarde: niet alle tekst-naar-spraakapparatuur leest alt text voor en niet alleen blinde en slechtziende mensen hebben baat bij een afbeeldingsbeschrijving, maar ook kleurenblinde mensen of mensen die moeite hebben met bepaalde lettertypes.

Vragen of aanvullingen

Ontbreekt er een toegankelijkheidsmaatregel of heb je andere vragen over de toegankelijkheid van Ede Pride? Stuur dan een mailtje naar marije@edepride.nl.